Метален блясък

Метален блясък

Метален блясък

Сребристото и златистото вече не са запазена територия на вечерния стил. Металният блясък превзе облеклата от всички категории – не само материите, но и с помощта на декорации като пайети и металните плочици и нишки. Нещо повече – през последните няколко сезона гордо лъщят не само златиситите и сребристите дрехи, но и тези в други цветове, особено в синята, лилавата и зелената гама. Колкото и ефектни и атрактивни да са обаче, облеклата с метален блясък внасят елегантност и класа в тоалета, само ако се носят по правилния начин. Предлагаме ви съвети в тази посока:

В никакъв случай не се покривайте от главата до петите с облекла с метален блясък. Заложете на едно – пола, панталон, рокля, пуловер или сако, и му позволете да бъде звездата в тоалета ви. Останалата част от него трябва да е ненатрапчива – включително обувките и аксесоарите.

Блясъкът на вечерните облекла е позволено да бъде по-ярък, но този на ежедневните е препоръчително да бъде матиран. По този начин ще постигнете шик излъчване, което спокойно ще можете да демонстрирате дори в по-формална обстановка – например в офиса или на делова среща.

Препоръчително е да комбинирате облеклата с метален блясък с такива в неутрални тонове. По правило златистото се съчетава най-добре със сиво и черно, а сребристото – с бяло и сиво. Съчетанието с облекла в неутрални цветове ще балансира тоалета и ще изглежда модерно и класически елегантно в същото време. Под блестящо сако или жилетка например, носете изчистен бял или черен топ. Именно с такъв комбинирайте и металическите панталони и поли.

Ако не искате да изглеждате като супергерой, тръгнал да спасява света, стойте далеч от прекалено тесните облекла с метален блясък. Твърде късите също не са добра идея, защото ще ви придадат дискотечно излъчване. Залагайте на облекла с изчистена кройка, които пасват добре на фигурата ви, подчертавайки достойнствата и маскирайки несъвършенствата й. Свободните пуловери и жилетки с пайети или блестящи нишки и правите поли и панталони с метален блясък почти винаги са отличен избор. Дрехите, с които ги комбинирате, също е препоръчително да са с изчистена кройка.

Ако се притеснявате от някоя част на тялото си, не е добра идея да я покривате със сребриста или златиста дреха, защото по този начин ще привлечете вниманието на околните именно натам. В случай че имате широк ханш например, не носете блестяща пола или панталон. Бюстът ви е прекалено едър? Тогава изрязаните металически топове не са за вас.

Добре е да съобразите избора на облеклата с метален блясък и с цвета на кожата си. По правило сребристите отиват на по-светъл тен, а златистите на по-тъмен. Тъй като блестящите облекла сами по себе си са достатъчно атрактивни, внимавайте да не прекалявате с бижутата и аксесоарите. Това важи с особена сила, ако носите металическа рокля или сако. В тези случаи може дори изцяло да пренебрегнете аксесоарите.

Сребристите и златисти декорации – пайети, нишки, мъниста и плочици, правят атрактивна дори най-семплата дреха, без да я превръщат в прекалено ефектна за ежедневния стил. Противно на общоприетото схващане, такива облекла се комбинират изключително лесно, защото стоят еднакво добре както с подчертано елегантни, така и с по-небрежни. Сако с пайети например, можете да съчетаете с изчистен прав панталон и вталена риза за офиса или пък с джинси и тениска за излизане вечер.

През зимата сребристите и златисти поли и рокли задължително се носят с плътен тъмен чорапогащник – за предпочитане черен. Обувките също трябва да са в този цвят. Най-добрият вариант са ботите до глезена, а ако става дума за по-официално събитие – изчистените обувки на висок ток.

Това, че носите златисти или сребристи облекла, не означава, че гримът ви също трябва да е такъв. Точно обратното – той трябва да е максимално ненатрапчив.

Не се осмелявате да носите облекла с метален блясък? В такъв случай може да инжектирате стила си с минимални дози от него – посредством аксесоарите. Чифт златисти обувки например, ще изглежда перфектно под черни панталони и поли, а сребристите ще можете да комбинирате с облекла от така актуалната в момента сива гама. Ботите с метален блясък пък стоят чудесно дори с джинси. Друг вариант е да заложите на сребрист или златист колан или чанта. Ще можете да ги съчетавате с почти всякакви облекла в неутрални цветове, освежавайки моментално тоалета си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите