Подбор на цветове в мъжката мода

Подбор на цветове в мъжката мода

Подбор на цветове в мъжката мода

Съвременният стилен мъж внимателно подбира и успешно съчетава дрехите и аксесоарите си. От изключително значение е правилното комбиниране на цветовете в мъжката мода. Трябва да се избягва неправилното съчетание или прекалено крещящи дрехи.

Перспективните работодатели в уважавана компания не биха одобрили появата ви на интервю за работа с ярък костюм или неформални мъжки къси дънки. Класическата бяла риза напълно подхожда на почти всяко официално облекло, а в комбинация със сивото сако например може да използвате ярък цвят за вратовръзка. По този начин ще разчупите монотонността и ще изразите себе си.

От друга страна едноцветните комбинации също не се оказват особено сполучливи, с изключение на черните строго официални мъжки костюми. Белите мъжки ризи не бива да се съчетават със същия цвят панталони. Пастелен пуловер или свежа вратовръзка придава на  комбинацията съвсем ново значение. Мъжките чорапи като друг моден аксесоар не бива да бъдат в прекалено ярък цвят – препоръчват се неутрални или карирани такива.

Не е препоръчително да се носят цветни панталони, мъжки къси или дълги дънки, които могат да изопачат представата за вашия моден вкус. Раираната цветна вратовръзка, папионка или друг аксесоар са по-добрия вариант,  за да освежите визията си и същевременно да сте стилен облечен мъж. При официалните мъжки ризи, освен универсалните бяло и сиво, се предпочита и тъмно синия цвят.

Много често подходящото съчетание на цветове води до успех, не само в професионален, но и в личен аспект. През лятото –  сезонът на забавлението и партита с приятели, е препоръчително да се използват по-ярки тонове в мъжкото облекло. За неформалните срещи и разходки използвайте цветни мъжки тениски с яка, актуални през последните няколко години. Съчетайте ги с тъмно-сини мъжки къси дънки или панталон по ваш избор. Цветовете на тениските могат да бъдат в розово-лилавата гами, както и сини или зелени.

Изборът и съчетанието на цветове в мъжката мода зависи най-вече от личните ви предпочитания, но не забравяйте да не прекалявате с цветовете. Съобразявайте се с конкретната обстановка и спазвайте бизнес етикета. По този начин ще изглеждате винаги стилен и в крак с модата. Успешно ще комуникирате с езика на цветовете и тялото, което ще ви даде допълнителна увереност във вашия външен вид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите