Превърна ли се мъжкият суичър в новия балтон?

Превърна ли се мъжкият суичър в новия балтон

Казват, че модата винаги се завръща и се върти точно като времето – т.е. като колело – но трябва да признаем, че някои от елементите й променят завинаги облика на дефилето и на самите нас. Дори и за жените да са смята, че имат по-силна връзка с модата, красотата и аутфита, при мъжете не по-малко се усещат най-типичните модни трендове от последните няколко години.

И ако трябва да погледнем на нещата по-конкретно: някои дрехи завинаги замениха други такива, като донесоха своите послания за един по-различен свят. Мъжките суичъри, например, винаги могат да се вземат под внимание – като едно отражение на принципа: вече не е толкова важно само да сме шик, но и да сме „фит“ (от английското „fit“ в смисъл на „във форма, пасвам, здрав, подходящ“), т.е. да ни е комфортно и в собствените си дрехи, и в собствените си кожи. И ако преди балтонът бе символ на мъжката грация и неизменна част от визията на класическия джентълмен, днес далеч по-характерен е мъжкият суичър. Той е толкова типичен в гардероба на съвременния мъж, че е, също, почти като втората му кожа.

С нарастването на нуждата да си доставяме удобство и комфорт като нови ценности на модерното общество на 21 век, ние пренасяме тази идея и в аутфита си. Мъжете вече не желаят да се жертват в името на елегантната визия. Те захвърлят саката и се отдават на мъжки суичъри. С мъжки суичъри си създават нужния комфорт. За тях той е по-важен и затова няма да е странно, ако видите човек с мъжки суичър дори на бизнес среща – е, това би важало само за служител от отдел тип криейтив, но все пак… Мъжкият суичър се превърна в новия балтон! Без значение дали това ви харесва, или не, съобразете се с новия моден факт и разнообразете все още бедната си колекция от мъжки суичъри тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите