Съчетание на контрастни цветове в мъжката мода

Съчетание на контрастни цветове

Съчетание на контрастни цветове

Успешното съчетание на контрастни цветове в мъжкото облекло е безспорно доказателство за добър моден вкус на силния пол. Мъжете изразяват своето „аз” чрез стилно комбинираните дрехи и комуникират с езика на модата. Съчетанието на контрастни цветове стимулира креативността и дава много повече възможности за промяна в мъжкото облекло. Разчупват се традиционните идеи за класическата мода и разбива монотонността при съчетанието на дрехи.

Всеки цвят носи свое собствено послание за човека, който го носи. Традиционно червеното е символ на агресивността, увереността и енергия, докато розово-лилава гама изразява спокойствие и добронамереност. Синята мъжка риза се свързва с мъдростта, доверието и лоялността, а жълтата тениска символизира приключенския хъс и ентусиазъм. Зеленото от своя страна носи на хората вътрешен баланс и късмет. Черното и сивото са традиционни класически цветове, символ на стилен вкус.

В съвременния офис все повече представители на силния пол заменят изчистения едноцветен бизнес костюм с по-разчупено облекло. Съчетават се например тъмни официални панталони с мъжки ризи в ярък цвят (жълто, лимонено зелено, розово или лилаво). По този начин се разкрива индивидуалността на мъжете, техния собствен моден стил и послание към останалите. Не бива да се подценява и значението на връхните дрехи и аксесоари към мъжкото облекло. Стилната черна официална риза се съчетава успешно с ярко червена жилетка, а белият или цветен колан на мъжките дънки може да разчупи скучната комбинация на дрехите.

В своето ежедневие мъжете се изправят пред предизвикателството да бъдат спортно-елегантни за среща с приятели или тийм билдинг с колегите от офиса. Успешна комбинация са тъмно сините мъжки дълги или къси дънки, съчетани с ярки тениски с яка. Класическите контрастни цветове – бяло и черно са друга успешна комбинация Черните панталони с бели мъжки ризи изразяват стил в мъжкото облекло. Обратната комбинация с черни ризи и бял панталон е непрепоръчителна.

Свежите бели цветове не бива да бъдат съчетавани в един костюм. Трябва да се търси контраст при мъжките дрехи, ако се налага подчертан само от светли аксесоари (колан, очила или други). Понякога при строго официални поводи или ако длъжността го изисква, се позволява комбинирането на черни официални панталони с черни строго официални мъжки ризи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите