Съвети при избора на шал

Съвети при избора на шал

DressPlace

Когато избирате шал, имайте предвид, че квадратните и продълговатите предоставят повече възможности за комбиниране с различни облекла, защото могат да се връзват и носят по различни начини. Формата на цилиндричните може да се променя само донякъде и за тази цел трябва да се използва брошка или безопасна игла.

Дори да разполагате с добри финансови възможности, е препоръчително да купувате шалове, които ще можете да носите с колкото се може повече от дрехите ви. Няма особен смисъл да купувате някой само защото сте решили, че ще бъде чудесно допълнение към определена рокля или блуза.

Не правете компромис с качеството само заради примамливо ниската цена. Ако искате да можете да носите един шал дълго време, той трябва да е от естествени материи. За зимата най-добрият избор са плетените модели и тези от памук. Ако пък можете да си позволите кашмирен шал, изобщо не се колебайте – инвестицията определено си струва.

Носете краищата на квадратните и правоъгълните шалове пъхнати във връхната дреха, защото така се създава по-елегантно и модерно излъчване.

Между материята на шала и тази на дрехите не трябва да има прекален контраст. На плътните и обемни зимни шалове не отиват прекалено тънки дрехи и обратното.

Предимства на онлайн магазините за мъжка мода

Ако носите краищата на дълъг шал извън връхната си дреха, имайте предвид, че те не бива да падат под ръба й. Това нарушава баланса в тоалета. Вържете шала така, че краищата му да са по-къси. Най-лесният начин да го постигнете е просто да го омотаете още веднъж около врата си.

При избора на шал трябва да се съобразите с особеностите на фигурата си. Ако сте висока и слаба, сте късметлийка, защото можете да носите всякъкви модели по какъвто начин желаете. Ако обаче сте прекалено ниска, избягвайте прекалено обемните шалове, защото те допълнително ще смалят фигурата ви. Същото ще направят много дългите модели, които изискват голямо намотаване около врата. Пълните жени също трябва да избягват тези два вида шалове, тъй като те ще прибавят още повече обем към фигурата им.

Когато слагате някой шал за пръв път или сте го вързали по нов начин, е препоръчително да се огледате в голямо огледало, преди да излезете от къщи. Някои модели стоят по-добре ако са центрирани в средата на тялото, а други ако са изместени встрани. Това може да ви се струва незначителна подробност, но в действителност оказва голям ефект върху цялостния ви тоалет – както положителен, така и отрицателен. Погрижете се да си подсигурите първия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите