Стилна мъжка зима

Стилна мъжка зима

Стилна мъжка зима

Класическа елегантност, примесена с ретро, милитъри и спортни елементи – така накратко могат да бъдат обобщени тенденциите в мъжкия гардероб на приближаващата зима. Атрактивни и разнообразни по отношение на моделите, стиловете и цветовете си, актуалните за сезона облекла и обувки, са също така и много практични. Ето за какво по-конкретно става дума:

Кройките
Ретро вълната приижда преди всичко при облеклата от елегантната категория, връщайки на мода свободните сака с двуредно закопчаване, блейзерите с 3 копчета и леко отпуснатите рамене. Панталоните също са с по-различна кройка от властвалата през последните години. Изборът при модели е в две посоки – висока талия и леко стесняващ се в долната част крачол, стигащ до глезена, или по-дълъг, но широк крачол. По-небрежните панталони и джинсите са прави и с максимално изчистена кройка.

Палтата
Независимо от модела си, палтата на зима 2013/2014 са с изчистена кройка, подчертано свободни и без излишни детайли и декорации. Особено голям хит ще са късите вълнени палта с двуредно закопчаване. Те са колкото елегантни, толкова и практични и се съчетават еднакво добре както с костюм, така и с джинси и пуловер. Мъжете, които не се плашат от модни предизвикателства, пък могат да заложат на пелерина – другия тип връхна дреха, очертала се като фаворит на голяма част от водещите дизайнери. Моделите са разнообразни – от изчистени до доста дръзки, и позволяват съчетаване с почти всякакви облекла.

Бейзболни якета
Искате по-небрежна връхна дреха? Имате късмет, защото през наближаващата зима якетата тип бейзболни ще са не по-малко актуални от късите палта и пелерините. Моделите са вталени, а по отношение на материалите за изработка изборът е между кожата, велура и промазаните материи с подплата. В немалко случаи яката и ластичната част на ръкавите и в долната част са в различен цвят. Ако не е подчертано спортно, якето спокойно може да се носи и с облекла от елегантната категория – за разчупване на строгия вид на тоалета.

Поло яки
През студените месеци нито един мъж не би могъл да твърди, че е в крак с модата, ако не притежава поне един вълнен или кашмирен пуловер с поло яка. По отношение на големината й няма никакви ограничения – всичко е въпрос на личен вкус и стил. Същото важи за дебелината и за вида на плетката на пуловера. Все пак е добре да се има предвид, че тънките и изчистени модели са по-практични, тъй като могат да се носят под сако и дори под друг пуловер, осигурявайки така необходимата топлина.

Кожа и козина
Кожата се завръща с пълна сила в мъжкия гардероб, поръсвайки го с щедра доза рок шик. Дизайнерите показаха не само разнообразни палта и сака, ушити от нея, но също и панталони и ризи. В актуалните за зимата облекла кожата присъства и като детайл на различен тип облекла – под формата на джобове, ревери, ръкави, колани и какво ли още не. Точно със същата функция е натоварена и козината. Изключителен хит при женските облекла за зимата през последните няколко години, тя съвсем закономерно навлезе и в мъжката мода. Добрата новина е, че за да е качествена и приятна на вид, кожата с косъм вече не е задължително да бъде истинска. На пазара се предлагат доста сполучливи имитации, които са и в пъти по-евтини.

Обувките
При зимните обувки безспорният първенец по популярност ще са тези, напомнящи туристически. Макар да са с форма, подобна на тяхната, актуалните модели не са с толкова груба подметка, максимално изчистени са и най-често са изработени от кожа или от велур. Всичко това ги прави подходящи за носене както с джинси и по-небрежен панталон, така и с костюм.

Цветове и принтове
Точно както и при женските облекла, най-големият хит при цветовете е сивото във всичките му нюанси – от много тъмно до много светло. Голяма част от водещите световни дизайнери представиха тоалети изцяло в този цвят – например въгленови костюми, съчетани с гълъбовосиви ризи, и сребристи якета, комбинирани с тъмносиви джинси. Тъй като е неутрален цвят сивото се съчетава чудесно с всички други – в много случаи дори по-добре от черното и бялото. Доста приятна е комбинацията му с шоколадово кафявото, което също ще е актуално през зимата. Гамата неутрални цветове ще разнообразяват виненочервеното, жълтеникавокафявото и всичко нюанси на синьото, включително електриковото.

Звездата на сезона сред принтовете пък ще е карето – колкото по-едро, толкова по-добре. То ще покрива всякакви облекла и аксесоари, а компания ще му правят райето, животинските и геометричните мотиви и абстрактните изображения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите