Топ цветовете на топлия сезон

Топ цветовете на топлия сезон

Топ цветовете на топлия сезон

Когато става дума за следването на модните тенденции, едно от най-важните неща е изборът на правилните цветове. Вместо да се придържате сляпо към повелята на водещите дизайнери, трябва да се съобразявате с тена си, с цвета на косата и очите си, както и със стила си. Само по този начин ще подчертаете естествената си красота и ще постигнете външен вид, който ще кара околните да се обръщат след вас.

Чувствени, разнообразни и атрактивни, хитовите цветове на сезона пролет-лято 2014-а могат да бъдат разделени в две основни категории – пастелни и ярки. Въпреки контрастността си, те се комбинират отлично помежду си, създавайки перфектно балансирано, свежо и модерно излъчване.

Ето и кои по-конкретно са топ цветовете на топлия сезон:

Небесносиньо
Символизиращ едновременно романтичната природа и самоувереността на жената, този нежен и успокояващ цвят е безспорният фаворит на дизайнерите за настоящия сезон. Комбинира се перфектно както с други пастелни тонове, като бебешко розово, резеда, люляково и бананово, така и с ярки и с неутрални. Всичко зависи от предпочитанията, повода и желаното излъчване.

Резеда
Омекотен вериант на любимото на модните редакторки и блогърки ментовозелено, този изключително приятен нюанс има женствено излъчване, примесено с ретро елегантност. Също както и небесносиньото, се съчетава еднакво добре с пастелни неутрални и с ярки цветове. Особено атрактивна е комбинацията му с люляково и с бяло.

Гълъбовосиво
Официално то е представител на пастелната категория цветове, но с огромен успех минава за неутрален. В качеството си на такъв може да се носи в комбинация с абсолютно всякакви тонове, както и самостоятелно. В по-голямата си част облеклата в гълъбовосиво са подчертано шик, което ги прави идеални за офиса и за по-изискано събитие. Всичко е въпрос на съчетаване и избор на аксесоари.

Пясъчно
Залагайки на облекла в този нюанс, можете да бъдете сигурни, че ще демонстрирате отличен вкус. Освен изискан, цветът е и изключително функционален, тъй като може да се носи с почти всякакви други. Ще предизвикате възхищението на околните, ако го съчетаете с облекла в резеда за постигане на свежо, атрактивно и шик излъчване. Разбира се, пясъчното се комбинира перфектно и със своите „сестрински“ нюанси – бежово, светлокафяво, тъмнокафяво и т.н.

Тъмночервено
Излъчаващо едновременно сексапил, чувственост и неподлежаща на времето елегантност, през настоящия сезон то е първенец по популярност сред цветовете извън пастелната категория. в тъмночервено са решени разнообразни облекла, обувки и аксесоари. Можете да ги съчетавате спокойно с всякакви пастелни и неутрални тонове, както и с други нюанси на червеното за максимално атрактивен вид.

Виолетово
Модерен и ретро, дързък и изтънчен – този цвят съчетава противоположни характеристики и въпреки подчертаната му специфичност, рискът да бъде комбиниран безвкусно е минимален. Ще постигнете убуйствен резултат, ако го съчетаете с люляково, небесносиньо, бежово и бяло. По-смелите дами пък могат да заложат на тоалет, решен изцяло във виолетово.

Яркожълто
Страстта на модните дизайнери към жълтото продължава да гори с пълна сила и през настоящия сезон, но предпочитанията им определено се насочиха към ярките багри на цвета. Жизнерадостни и атрактивни, дрехите и аксесоарите в тези нюанси освежават моментално тоалета, решен предимно в неутрални цветове. За да избегнете модна катастрофа, е препоръчително да съчетавате яркожълтото именно с такива.

Морковено
Оранжевите нюанси открай време вървят ръка за ръка с жълтите и настоящият сезон не прави изключение. Морковеното излезе няколко крачки пред своите „роднини“, внасяйки оптимизъм и дързък шик в пролетно-летния стил. Освен с жълто, въпросният цвят се комбира перфектно с бяло и със светлолилаво. Разбира се, можете преспокойно да го носите и с облекла в други оттенъци на оранжевото – независимо дали по-светли или по-тъмни. Резултатът със сигурност ще е отличен, особено ако имате приятен златист загар.

Черно и бяло
Нито един сезон не може да мине без тези две класики в жанра при цветовете. Особено актуални са тоалетите, решени изцяло в бяло или в черно, както и тези, комбиниращи двата цвята. Иначе, както е добре известно, те могат да се съчетават с абсолютно всякакви тонове – пастелни, ярки и неутрални.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Навигация в публикациите